Bijuteriile anglo-saxone.

Bijuterii anglo-saxone.

Articole de bijuterie produse în Britania după ocupaţia romană şi până la cucerirea normandă (sec. V e.n.-1066), timp în care neamuri de origine germanică au invadat / şi s-au stabilit în principal în Anglia de Est, Mercia, Wessex, Northumbria şi Kent.

Bijuteriile perioadei, în special tezaurul de la Sutton Hoo au fost recuperate în principal din locuri de înhumare. De obicei sunt din aur , argint, bronz, ornamentate (cu mare măiestrie) cu filigran şi aur granulat, încrustate cu granate şi sticlă colorată, şi / sau emailate.

Aceste piese au fost destinat cu predilecţie împodobirii femeilor, incluzând o mare varietate de broşe, ace, fibulae, bracteate (un tip de pandante, vezi art. în blog), inele, dar şi catarame elaborate etc. Cea mai faimoasă bijuterie este Alfred Jewel.

Decoraţiunile sunt caracterizate prin lipsă de naturalism, lipsă de acurateţe în reprezentarea figurilor de oameni şi animale, iar modelele sunt de obicei abstracte, intercalate cu motive animaliere deformate. Influenţate de arta scandinavă şi germanică.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s