NEWSFLASH: O perlă Melo de 250.000 de lire sterline

Un pescar thailandez găsește o perlă portocalie rară, în timp ce culege scoici și stridii pe o plajă.

Pe 27 ianuarie 2021, Hatchai Niyomdecha culegea scoici împreună cu familia sa, când a descoperit o perlă rară pe o plajă din provincia Nakhon Si Thammarat situată în zona costieră a Golfului Tailandei. Hatchai a găsit o geamandură aruncată pe țărm, plină de cochilii, intre care trei cochilii de melci lipite intre ele, pe care fratele său, Worachat Niyomdecha, le-a luat acasă. Ei i-au dat cochiliile tatălui lor, Bangmad Niyomdecha, în vârstă de 60 de ani, care a descoperit minunata perlă portocalie – aproximativ de dimensiunea unei piese de 10 pence (2,5 cm).
Trei potențiali cumpărători au făcut deja propuneri pentru perla portocalie. Doi, care au oferit valori modeste (de aproximativ 25.000 de lire sterline) , au fost deja refuzați. Al treilea va veni în Thailanda săptămâna viitoare și, după carantina de două săptămâni impusă de reglementările sanitare ale pandemiei de COVID 19, se crede că va realiza acordul la o valoare cu de 10 ori mai mare.

Colier cu perle și diamante https://www.fortunaauction.com/natures-rare-beauties-the-melo-pearl/

Perlele Melo sunt formate din melci de mare cunoscuți sub numele de Melo Melo în interiorul cochiliilor lor, spre deosebire de perlele tradiționale care se găsesc în stridii. Datorită rarității lor, nu există o modalitate standard de a prețui perlele melo melo. Acestea au prețuri individuale, în funcție de calitatea, aspectul și caratajul lor. Unele perle melo melo au fost vândute cu zeci sau chiar sute de mii de dolari în Asia, unde sunt mai cunoscute decât în Occident. Când sunt montate în bijuterii frumoase, perlele melo melo au prețuri foarte mari.

Gianmaria Buccellati, 2003. ‘Gran Dama’ with Melo-Melo Pearl http://lajournaliste.over-blog.com/article-22117173.html

Faimoasa casă de licitații Christies a scos la licitație perle melo, cu perle nemontate de înaltă calitate care, de obicei, costă peste 75.000 de dolari SUA, în timp ce unele perle montate au fost achiziționate cu peste 250.000 de dolari.

Surse :
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9223033/Thai-fisherman-finds-ORANGE-pearl-worth-250-000-picking-oyster-shells-beach.html
https://pearlwise.pro/whats-a-melo-melo-pearl/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s