Aprilie 2021 – DIAMANTUL, REGELE TUTUROR NESTEMATELOR

PIATRA LUNII

Aprilie 2021 – DIAMANTUL, REGELE TUTUROR NESTEMATELOR

Diamantul protejează nativii lunii aprilie – sunt de acord toți astrologii, antici, tradiționali, și moderni. O nestemată strălucitoare, romantică, și magnifică, care emite vibrații încărcate de afecțiune și dorință. Asociat cu dragostea nepieritoare și simbol suprem al iubirii, diamantul este preferat atât ca legământ de început al îndrăgostiților printr-un inel de logodnă (promisiune a dăruirii veșnice), cât și ca recunoaștere a durabilității cuplurilor la aniversarea a 75 de ani de la căsătorie. Diamantul este benefic pentru cei născuți sub semnul Berbecului, dar este, în Zodiacul Jyotish, legat de și Taur, Fecioară și Balanță.
Diamantul nu are seamăn și este greu de comparat cu orice altceva, dar orice lucru excepțional poate fi asemuit cu un diamant! Scânteietor (briliant), și cu foc intern propriu, diamantul este una dintre cele mai căutate și adorate pietre prețioase din lume, simbol al clarității, puterii și victoriei. Numele diamant provine din cuvântul grecesc antic adámas, care înseamnă neîmblânzit, invincibil, inalterabil și incasabil, o reflectare a calității și rezistenței sale nepieritoare. Farmecul uluitor al diamantului a fost prețuit din clipa în care a fost descoperit, locurile de unde provine sunt la fel de fascinante ca și miturile și legendele sale, iar bijuteriile cu diamante au simbol de statut, întărit și dezvoltat cu fiecare epocă istorică. Acest articol este ilustrat cu tiare, coroane, și diademe, imagini de marcă ale aristocrației, la fel de regale ca diamantul însuși.

The Crowning Glory, white and yellow diamonds, Graff,
https://www.graff.com/eu-en/house/news/crowning-glory.html

Diamantele, cele mai dure pietre prețioase, sunt compuse dintr-un singur element chimic, carbonul. Zăcămintele sunt formate adânc în interiorul Pământului, unde presiunea este de 65 000 de ori mai mare decât presiunea de la suprafața Pământului, cu temperaturi de peste 2 700 de grade Fahrenheit. Structura sa cubic-cristalină îl face de 58 de ori mai tare decât orice altceva din natură, și poate fi tăiat / șlefuit doar cu un alt diamant sau cu pulbere de diamant. Având 10 pe scara durității Mohs, diamantul ocupă primul loc.
Până la mijlocul secolului al XX-lea, nu exista un standard care să permită evaluarea diamantelor. Gemological Institute of America /GIA a creat primul standard și acum acceptat la nivel global pentru descrierea diamantelor: culoare, claritate, tăiere și greutate în carate. Astăzi, cei „patru C” ai calității diamantului sunt metoda universală de evaluare a oricărui diamant, oriunde în lume.

Princess Marie Bonaparte’s Olive Wreath Tiara – Cartier, https://i.pinimg.com/originals/06/da/17/06da17e0449beaced4399408107ac4dd.png

Cele mai vechi diamante au fost cele din India în secolul al VIII-lea î.Hr., fiind comercializate mai întâi în est spre China, și apoi și spre vest, către imperiile antice egiptene, grecești și romane, de-a lungul Drumului Mătăsii. India a fost considerată inițial ca fiind singura sursă de diamante din lume. Hinduși au numit piatra prețioasă, Vajra, care înseamnă fulger, reflectând credința că diamantele au fost create prin fulgere lovind pietre și recunoscând puterea pe care o posedă.
2000 de ani mai târziu, diamante au fost descoperite în Brazilia, care a dominat piața diamantelor timp de peste 150 de ani, iar la sfârșitul anilor 1800 au fost găsite depozite masive în minele Kimberley din Africa de Sud, marcând începutul pieței moderne a diamantelor. Aceste noi descoperiri au redus temporar valoarea diamantelor, până când departamentul de marketing de la De Beers a creat logo-ul „Diamantele sunt pentru totdeauna” și au lansat o nouă eră a inelelor de logodnă cu diamante, ca însemn al iubirii eterne. Primul inel de logodnă cu diamant consemnat de istorie a fost oferit de arhiducele Maximillian de Austria logodnicei sale, Maria de Burgundia, în 1477.
Cel mai mare diamant găsit vreodată – cu 3 106 carate (621 grame) – a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud în anul 1905. Din acesta a fost tăiat diamantul Cullinan I de 530 carate, în formă de pară, cunoscut și sub numele de Marea Stea a Africii, care este acum încastrat în Sceptrul Regal Britanic cu Cruce și păstrat cu celelalte Bijuterii ale Coroanei în Turnul Londrei. https://www.hrp.org.uk/tower-of-london/history-and-stories/the-crown-jewels/#gs.y2muj9 Diamantele sunt considerate, în mod tradițional, pietre prețioase cristaline, fațetate strălucitor, și incolore, dar ele pot avea aproape fiecare culoare. Diamantele gri, maro și galben sunt relativ comune și destul de accesibile, dar merg până la portocaliu, verde, roz , devenind aproape imposibil de achiziționat. Diamantele naturale de culoare roșie sau albastră sunt probabil cele mai scumpe pietre prețioase din lume. Hindușii antici au identificat 7 nuanțe diferite în diamante: Hanspati – Alb cremos, Vanaspati – Verde fraged – iarbă, Vajraneel – Albastru deschis, Kamlapati – Roz piersică, Shyamvajra – Gri deschis, Sanloyi – Verde citron, și Vasanthi – Negru.

The royal chose the same wedding tiara as the Queen, Princess Anne, Princess Beatrice
Princess Beatrice wedding: Royal makes sweet nod to the Queen with tiara choice | The Projects World

Romanii și grecii antici credeau că diamantele sunt lacrimile zeilor și zeițelor. Dincolo de atracția și fascinația pe care le induc, diamantele includ un univers de istorie spirituală, mitologică și etimologică cu valoare romantică și sentimentală. Timp de secole, diamantele au fost considerate darul și ornamentul suprem, dar și că fereau de forțele malefice care provoacă boală, sărăcie, și chiar moarte. Ca puteri de vindecare, de-a lungul secolelor, diamantul a fost considerat antidot împotriva deochiului, a otrăvurilor, și oferind protecție împotriva ciumei. De asemenea, se credea că întărește forța, frumusețea și fericirea, și crește longevitatea.
Romanii antici aveau credința că vârfurile săgeților lui Cupidon erau făcute din diamante. Tradiția hindusă lega diamantele de planeta Venus (feminitate), iar alte credințe antice le asociau cu planeta Marte (masculinitate). Acestea din urmă sunt corelate cu tradiția ca războinicii să poarte în luptă diamante pentru a le oferi putere, curaj și protecție infailibilă.
Unele credințe spuneau că diamantele au puteri magice și pot vindeca bolile creierului și în special glanda pituitară. De asemenea, se credea că diamantele cu mare puritate pot extrage și anihila toxinele otrăvitoare din corp.

Diamantele erau cunoscute ca maeștrii vindecători și erau purtate de regi în luptă ca Darul Invincibilității. Acest dar este prețuit până în zilele noastre, întărind forța emoțională, curajul și determinarea tuturor celor care poartă nestemata. Un diamant va inspira creativitatea, imaginația și inovația și va aduce o înțelegere clară atunci când purtătoarea/purtătorul său se confruntă cu probleme sau cu dileme de luare a deciziilor.
Deși diamantul aduce o energie vitală tuturor eforturilor, trebuie înțeles că această energie ar putea fi și negativă, putând amplifica unele stări emoționale, indiferent că sunt agreabile sau nu. Diamantele pot ajuta, de asemenea, cu probleme de gestionare a furiei, depresie și anxietate. Potrivit legendei, numai diamantele dobândite în mod onest vor aduce beneficii emoționale sau fizice.

Tiare spaniole cu diamante purtate de Letizia, Regina Spaniei,
https://royalwatcherblog.com/2017/04/03/spanish-royal-tiaras/

Un diamant poate detoxifica și purifica toate sistemele de organe din corp, în special sistemul cardiovascular, endocrin, respirator și cel digestiv. Diamantele sunt legate de maternitate și probleme feminine, cum ar fi durerile de travaliu, sindromul premenstrual și sistemul reproductiv.

În trecut se credea că diamantele vindecă otrăvirea dacă sunt măcinate în pulbere și consumate. Asta nu mai este recomandat azi, dar încă se crede că diamantele vindecă bolile stomacului, infecțiile și pietrele la rinichi. Virtuțile diamantelor includ: Puritate, Inocență, Adevăr și încredere, Iubire și credință, Putere și energie, Vindecare, și Protecție împotriva energiilor negative.

Tot hindușii antici care venerau diamantul și pietrele prețioase au dezvoltat și filosofia Chakrelor. Similar cu Chi, Prana, Reiki și alte credințe culturale din întreaga lume, Chakrele sunt centre de energie situate în tot corpul care ne influențează fizic și spiritual. Fiecare dintre aceste Chakre are o anumită culoare și o piatră prețioasă de aceeași culoare, care poate avea o influență specială pentru realinierea sau deblocarea Chakrei respective, când este necesar. Diamantele clare sau „albe” sunt conectate la Chakra Coroanei, care se află deasupra frunții, dar, cele cu alte culori, pot fi legate și de celelalte Chakre. Mai mult, pentru că diamantele conțin toate culorile curcubeului în lumina albă, în teorie, diamantele clare pot fi utilizate împreună cu alte pitre, pentru toate Chakrele. Diamantele pot și să deblocheze sau să realinieze chakrele.

The Baumer Aigrette Tiara/ Diamond Foam Tiara, by Lorenz Baumer , https://i.pinimg.com/originals/bd/41/89/bd41890d58275fe62f6212a047292dce.jpg

Ca rege/regină a pietrelor prețioase cu reputația de a fi indestructibil – se spune că diamantele nu au nevoie de curățare sau reîncărcare.
Diamantele pot fi folosite în mai multe moduri pe tot parcursul zilei. Cea mai ușoară cale este purtarea unei bijuterii. La fel de simplu este să purtați unul în buzunar, sau geantă, astfel încât să vă poată influența activitățile și gândurile în mod pozitiv toată ziua. Din când în când, un diamant poate fi utilizat ca piatră de încercare pentru o forță sau o încurajare suplimentară.

An antique rose gold, silver and diamond necklace/tiara, by Claude Chapot, French, last third of the 19th century, https://ro.pinterest.com/pin/357191814194719257/

Se pot folosi diamantele pentru a dobândi bogăție și prosperitate? Pare o întrebare destul de ciudată de pus despre un obiect care în sine este un articol relativ scump și, în unele cazuri, necesită bogăție pentru a cumpăra! Cu toate acestea, anumite scripturi antice, precum Garuda Purana, susțin că posesia unui diamant impecabil va aduce: „Binecuvântări de recolte bune, animale, bogăție și prosperitate”
Diamantele sunt pietre prețioase excelente pentru meditație, ajută la concentrare, purifică gândurile, calmează, clarifică mintea și permit îndeplinirea dorințeleor.

Din moment ce diamantele au devenit piatra prețioasă obișnuită purtată ca inel de logodnă atât înainte, cât și după căsătorie pentru femei, se induce idea că acestea pot fi purtate zilnic fără probleme, dar, cu toate acestea reacționăm diferit la puterea cristalelor. Dacă purtați un diamant fără să vă simțiți copleșiți, atunci vă puteți obișnui corpul și mintea purtându-l sporadic – în fiecare zi, sau doar seara – până când sunteți la curent cu vibrațiile sale, iar apoi continuu.
Dacă găsești un diamant în vis înseamnă că vei găsi în curând și dragoste! Diamantele nu sunt cunoscute pentru inducerea unor vise bune sau a unor vise rele, dar puritatea și protecția lor împotriva negativității sugerează că vor ajuta la un somn bun.
Se știe că diamantele au o capacitate incredibilă de a absorbi și transmite energia, fiind o piatră prețioasă foarte protectoare. CEM, sau câmpurile electromagnetice ne înconjoară viața aproape continuu în lumea modernă. Toate telefoanele inteligente, computerele, routerele wifi, aproape orice electronice în zilele noastre, emit valuri de energie care pot provoca tot felul de daune. Diamantele pot oferi protecție împotriva acestei poluări, cu alternative mai accesibile ca malachitul sau amazonitul.
Diamantul este cu siguranță cea mai faimoasă dintre toate pietrele prețioase, probabil cea mai valoroasă și cu siguranță prezentată în cele mai multe povești și legende decât oricare alta. Venerat de culturi atât antice, cât și moderne, și căutate și de fiecare civilizație pe care lumea a cunoscut-o vreodată, diamantele și-au consolidat locul în istoria umană. Povestea lor nu a fost întotdeauna decentă și onorabilă – citiți doar istoriile așa numitelor „Diamante blestemate” care au umplut paginile cărților sau au inspirat filme de la Hollywood: Koh-i-Noor, Șahul, Sancy, Speranța (Hope), sau Regent. Înconjurate de moarte, crimă și tragedie, aceste diamante au un lucru în comun, toate au fost dobândite prin mijloace dubioase sau furt direct sau înșelăciune. Dar cu siguranță, atâta timp cât obțineți un diamant prin mijloace oneste, puterile sale vă vor afecta numai în cele mai pozitive moduri.
La următorul link puteți vedea peste 100 de tiare regale, din toată lumea și din toate epocile istorice: https://es.paperblog.com/tiaras-reales-2372927/

Mai jos sunt prezentate într-un tabel sintetic, principalele caracteristici ale diamantului:

CategorieDetalii
SupranumeVindecătorul Suprem
CuloareIncolor și multicolor
Duritate10 pe scara Mohs
ChakraCoroană
Piatră de naștereAprilie
ZodiacBerbec
Principala virtutePutere
SănătateEnergizare și Vindecare
Pietre AsociateToate pietrele prețioase
CurățareNu necesită curățare sau reîncărcare
ZeiţăAngerona

În final, despre Angerona, zeița diamantului, o zeiță a eliberării de dureri, tristeți și angoase, dar și a tăcerii și a păstrării secretelor.
Angerona este o zeiță romană, cu o iconografie atât de ciudată, încât nici măcar anticii nu știau exact ce era ea. A fost reprezentată ținându-și degetul la gură într-un gest (aparent) cerând liniște. Unii antici credeau că Ea era astfel o zeiță a tăcerii sau că reprezenta numele magic secret al Romei, care nu trebuia rostit cu voce tare. Sau că a fost Zeița fricii și a angoasei și că ar putea preveni, sau alunga aceste sentimente.
Numele ei poate fi asemănător în latină cu „angustia” și „angor”, două cuvinte înrudite care exprimă idei de îngustime și dificultate. Angustia semnifică un loc sau un timp restrâns, sau o încurcătură (cuvântul „angoasă” provine din el) și a fost folosit pentru a se referi la situația soarelui la solstițiul de iarnă, când lumina și căldura soarelui sunt cele mai slabe. Angor înseamnă sufocare, sufocare sau angoasă (boala menționată ca „angina”, care în timpurile moderne este numele unei boli de inimă care prezintă etanșeitate în piept, este derivată din aceasta, precum și „furie”). Întrucât Angerona a avut festivalul ei (numit Angeronalia sau Divalia) pe 21 decembrie, unii cercetători moderni cred că ea este Zeița solstițiului de iarnă, care ajută soarele să treacă prin această perioadă întunecată și dificilă. Interpretarea tăcerii ei indică concentrarea sau meditația și vocea interioară care evocă o vrajă puternică pentru a ajuta soarele să-și recapete puterea. Alți autori, totuși, subliniază că înainte ca Iulius Cezar să reformeze calendarul, solstițiul nu avea loc pe 21 decembrie.
Alternativ, numele ei poate proveni dintr-o rădăcină etruscă, ancaru, definită ca „Zeița morții”. Mai era numită și Diva Angerona https://en.wikipedia.org/wiki/Angerona
Angeronia, Zeița voinței și a momentelor norocoase, se spune că este o verișoară a ei mai mică.

Statue of Angerona, goddess of Rome, or Polinnia (Polyhymnia), muse of poetry. Seated with her finger on her lips. Copperplate engraving after an illustration by Giacomo Bossi from Pietro Paolo Montagnani-Mirabili’s Il Museo Capitolino (The Capitoline Museum), Rome, 1820
.Statue of Angerona, goddess of Rome, or Polinnia (Polyhymnia), muse Stock Photo – Alamy

Cele bune,
SMP

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s