Vara tuturor exceselor a început în iunie 2022

Colierul Dior „Ghirlandă fără sfârșit” are 54 de carate de diamante, smaralde, rubine, safire multicolore, tsavorite, turmaline Paraiba și spinel roșu, creat de Victoire de Castellane. Foto: Dior
https://www.vogue.com/article/dior-high-jewelry-taormina-presentation

Vara tuturor exceselor a început în iunie 2022

2022 este un an care din primele sale luni a generat începuturi și finaluri de crize majore de toate tipurile: sanitare, meteorologice, economico-financiare, politice, conflagrații, și dezastre. Aproape toate resimțite în proximitatea noastră intimă. Așadar, nu este de mirare că o reacție majoră a creatorilor de artă (și nu numai), este încercarea de a contracara aceste crize prin excese la fel de evidente, deși poate mai puțin vizibile și la fel de puțin accesibile… Iată câteva exemplificări pentru susținerea ideii enunțate.

Sâmbătă 4 iunie, casa Dior a lansat Dior Print, cea mai mare colecție de bijuterii de până acum a creatoarei Victoire de Castellane, nu în Paris, ca de obicei, ci în Taormina, stațiune cunoscută drept „Saint Tropez-ul Siciliei”. Prin combinarea bijuteriilor de lux cu moda haute couture, și cu puritatea și tinerețea manechinelor, Dior a maximalizat intensitatea, și a multiplicat infinit impactul.

Un alt exemplu, încă mai frapant al excesului căutat și asumat, este cel în care creațiile „haute couture” devin prin ele însele bijuterii fabuloase! Mai jos trei imagini relevante de la casa Schiaparelli, toate din colecțiile 2022.

După o pauză de șase ani Beyoncé reapare, purtând ținuta de la Schiaparelli, pentru Vogue britanic, numărul din iulie 2022. Sursa: https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-10923641/Beyonce-Superstar-marks-grand-return-showbusiness-epic-Vogue-cover.html

Toate cele bune,
SMP

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s