NEWSFLASH: Tanzanitul-Piatra unei generații

Sicis Infinity Ring, White gold ring with a 9.25ct emerald-cut tanzanite, micro-mosaic, and round-cut diamonds
http://igem.ly/e/38040/46ek1r

Cele mai mari tanzanite descoperite vreodată
Tanzanitul, care se găsește numai în Tanzania în minele de la poalele muntelui Kilimanjaro, este una dintre cele mai rare pietre prețioase de pe pământ și se estimează că zăcămintele existente ar putea fi complet epuizate în următorii 20 de ani. A fost supranumit „piatra unei generații” pentru că a fost descoperit in 1962 (67), și este de 2000 de ori mai rară decât diamantele.

Atractivitatea tanzanitului constă în varietatea sa de nuanțe, inclusiv verde, roșu, violet și albastru. Valoarea îi este determinată de raritate, și cu cât culoarea sau claritatea sunt mai profunde, cu atât prețul este mai mare. Mai multe informații la https://expertdiamant.com/2020/11/30/piatra-lunii-2020-december-blues/.

Cele mai mari tanzanite cântărind 9,2 kg și respectiv 5,8 kg, au fost găsite și extrase din mină recent, în iunie 2020 – până în prezent, cea mai mare piatră care fusese găsită în 2005 cântărea 3,3 kg. Pietrele au fost cumpărate de guvernul Tanzaniei doar câteva zile mai târziu, în cadrul unui eveniment din regiunea nordică Manyara cu 3,4 milioane de dolari SUA. Cel care a găsit pietrele, Saniniu Laizer, un miner de 52 de ani a spus: „Mâine va fi o mare petrecere la noi în sat. Vreau să construiesc un centru comercial și o școală. Vreau să construiesc această școală lângă casa mea. Există mulți oameni săraci pe aici care nu își permit să-și ducă copiii la școală”.

Lasă un comentariu