NESTEMATELE ȘI PUTERILE LOR MAGICE

GRACIE – Bulgari and the Stars

10 MAGNIFICE
Misterul și magia pietrelor prețioase sunt astăzi la fel de puternice ca în zorii primelor civilizații. Pietrele au proprietăți metafizice, afectează starea de spirit și vindecă un spectru larg de afecțiuni, determinând emoții și sentimente. De mii de ani oamenii au văzut, simțit, și înțeles că nestematele au puteri intrinseci, la care se adaugă încapsulate mesajele și trăirile celor care au făurit artefactele și bijuteriile, ca și ale celor care le-au purtat sau atins.
Ce ne fascinează când vedem o nestemată magnifică? Strălucirea izbitoare, culoarea pulsantă, profunzimea abisală? Ar mai putea exista și altceva care ne atrage magnetic? Au puteri speciale pietrele prețioase? Cu siguranță! Anticii foloseau pietrele prețioase în ritualuri magice și pentru vindecare, considerând că anumite pietre au o energie care transformă orice ating, ființe sau lucruri. Aceste credințe au fost transmise din generație în generație având adepți înfocați și în zilele noastre.
Articolul se referă la influența directă dintre puterea pietrei și cea/cel care o poartă, dar nu privește bijuteriile de aparat (însemne regale sau colane, decorații și ordine oficiale), care vor fi subiecte ale unor viitoare postări.

Tradiția de a oferi la logodnă o bijuterie prețioasă, aproape întotdeauna inele cu pietre (de cele mai multe ori diamante, safire sau rubine și mai rar smarald, fiind mai friabil) – nou create sau moșteniri de familie, accentuează puterea și influența nestematelor asupra cuplului, împletind destine și insinuându-se în viața cotidiană.
Pe lângă marea frumusețe și valoarea materială, pietrele prețioase au fost asociate atât cu magia, cât și cu vindecarea. Astfel, nestematele au avut constant o semnificație imensă și un loc de onoare de-a lungul istoriei omenirii. Misticii au folosit întotdeauna cristalele ca instrumente de focalizare în timpul meditației, transmise celor cu care vin în contact. Astrologii atribuie proprietăți curative speciale unor pietre prețioase.
De la stimularea creativității și îmbunătățirea echilibrului emoțional, până la deschiderea drumului către emoții pozitive și acceptarea de sine, includ o listă cu 10 dintre cele mai populare pietre și caracteristicile lor speciale. Alte nenumărate pietre au puteri uluitoare, între care cuarțul roz, cristalul de stâncă, sau labradoritul, dar cel mai important lucru de știut este că piatra cea mai benefică este cea care ne atrage, pe care o simțim că vibrează alături de noi, și pe care purtând-o, devenim, mai puternici, mai optimiști și mai norocoși! De asemenea, trebuie știut că pietrele trebuie descărcate de potențiale influențe negative la primire, dar și după evenimente sau situații nefavorabile.
NOTĂ: în afară de prima imagine din acest articol – colierul excepțional creat de Bvlgari în 2011 cu cele patru pietre prețioase majore, diamante, rubine, safire și smaralde, celelalte bijuterii incluse în continuare sunt create de Wallace Chan, pentru prezentarea căruia am inclus link-uri la articole și video.

 1. Ametist
  Beneficii și proprietăți: promovează pacea, buna înțelegere, și spiritualitatea, protejează emoțional Ametistul este „yoghinul” pietrelor prețioase. Ajută la adoptarea și menținerea unei perspective spirituale mai profunde deși lucid, și „cu picioarele pe pământ”. Purtarea ametistului în timpul meditației generează o conștientizare profundă a tuturor canalelor spirituale. Pentru combaterea insomniei se pune un ametist sub pernă. Proprietățile vindecătoare ale pietrei îndepărtează traumele emoționale și dependențele nesănătoase.
Wallace Chan ‘Night of Violet’ ring, featuring 116-Carat Amethyst
 1. Acvamarin
  Beneficii și proprietăți de vindecare: întărește curajul, aduce noroc și pace interioară Această nestemată albastru-ocean evocă sentimente de îndrumare, alinare, și acceptare. O altă caracteristică extraordinară a sa este că ajută la calmarea nervilor, motiv pentru este bine să fie purtat la evenimente sau întâlniri potențial stresante. Acvamarinul aduce noroc și protejează în călătorii.
Wallace Chan takes aquamarine carving to a whole new level in this magnificent example.  He has made the most of the refractive properties of the stone. https://www.luismiguelhoward.com/blog/2017/3/23/marchs-birhtstone-amazing-aquamarine
 1. Diamant Beneficii și proprietăți de vindecare: relații, dragoste și claritate

Diamantul nu este doar una dintre cele mai scumpe pietre prețioase, ci și cea mai puternică. Diamantele întăresc legăturile între oameni, dau încredere purtătorului în propriile sale forțe și promovează claritatea emoțională și mentală.

 1. Smarald
  Beneficii și proprietăți de vindecare: Iubire, energie și curățare

Smaraldul este puternic legat de chakra inimii. Îmbunătățește intuiția, deschide inima și promovează încrederea și înțelepciunea. Puterile vindecătoare ale smaraldului aduc alinarea durerii și liniștirea emoțională.

http://www.thejewelleryeditor.com/shop/product/wallace-chan-birth-and-blossom-emerald-earrings/
 1. Opal
  Puteri, beneficii și proprietăți de vindecare: creativitate și inspirație

Această piatră irizată și semitransparentă este compusă din siliciu și cantități mari de apă. Energia sa spirituală vă va ajuta să mergeți pe valul dorit, să îndepărtați modelele nesănătoase, să renunțați la atașamente negative și să vă adânciți profund în marea voastră creativă.

 1. Perlă
  Puteri, beneficii și proprietăți de vindecare: feminitate, sinceritate și puritate

Puterile perlelor se potrivesc cu aspectul lor pur, gingaș, și sunt senzuale și feminine. Purtarea perlelor amplifică deschiderea și onestitatea. Când încercați să ajungeți la divinitatea interioară, perlele ar putea fi o parte a soluției. În același timp, perlele sunt potrivite în orice ocazie, așa cum spunea Jackie Kennedy Onasis. Iar acum, sunt din nou în mare vogă.

Asian jeweller Wallace Chan returns to the Biennale des Antiquaires this autumn with an extraordinary collection of animals | The Jewellery Editor
 1. Rubin
  beneficii și proprietăți de vindecare: Iubire, curaj și energie

Rubinele sunt practic safire roșii, amândouă nestematele fiind corindon. Alături de diamante, rubinele sunt între cele mai puternice pietre prețioase. Rubinul tratează oboseala nervoasă și letargia. Sporește rezistența în toate modurile pe care vi le puteți imagina, inclusiv în dormitor. Se spune că focurile rubinii sunt un afrodiziac puternic.

 1. Safir
  Beneficii și proprietăți de vindecare: stimulează intuiția, echilibrează și întărește energia pozitivă

Safirele pot avea multe culori și nuanțe, și fiecare culoare are propriile puteri. În general, safirele aprofundează conexiunea cu al treilea ochi și sporind intuiția, calmul benefic, seninătatea și energia pozitivă.

http://www.thejewelleryeditor.com/jewellery/article/wallace-chan-at-the-biennale-2012/
 1. Topaz
  Beneficii și proprietăți de vindecare: echilibrează, întăresc sănătatea și onestitatea

Topazul ajută și alină sufletele chinuite, stările de anxietate, stres și abandon, reconectând punctele focale de energie și oferind ușurare emoțională. Este o nestemată de care să nu te desparți niciodată!

https://www.katerinaperez.com/articles/designers-monologue-wallace-chan-talks-about-his-creations-and-appreciation-for-gemstones
 1. Turmalină
  beneficii și proprietăți de vindecare: iubire și încredere în sine, acceptare și energie pozitivă

Turmalina este leacul cel mai bun pentru persoanele cu inima frântă, deoarece încurajează iubirea, dispersează ușor durerea emoțională și alungă sentimentele perturbatoare. Calmează emoțiile negative care supără relațiile. Poartă virtutea iubirii și a prieteniei necondiționate.

Wallace Chan Sea Fairies earrings with paraiba tourmalines, diamonds, sapphires, and some other gems set in titanium. https://www.katerinaperez.com/articles/the-best-of-2016-top-5-of-the-mismatched-earrings-trend
TTF Haute Joaillerie’s Magnolia Blossom necklace encircles Wallace Chan’s Vividity brooch
https://www.ft.com/content/f6145722-c696-11e5-808f-8231cd71622e

Link-urile promise pentru Wallace Chan, bijutierul filozof:
⦁ Creații preferate: https://www.ft.com/content/a2bb3006-78e2-11e6-97ae-647294649b28
https://gemologue.com/designers/jewelry-designer-to-watch-wallace-chan-the-philosopher/
https://gemologue.com/designers/wallace-chan-masterpiece-london/
http://topjewelrycreatives.blogspot.com/p/wallace.htmlCele bune
SMP

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s