NEWSFLASH: Măști și Voaluri cu diamante și cristale

Mască anti COVID-19 din aur și diamante
Pandemia COVID-19 s-ar putea să nu dureze pentru totdeauna, dar cu siguranță o mască de față cu diamante, da. Un „colecționar de artă chinez care locuiește în Statele Unite” și un „miliardar anonim din Shanghai” au comandat cea mai scumpă mască sanitară de protecție din lume, cu o valoare 1,5 milioane de dolari SUA, pentru a ține la distanță infectarea cu Coronavirus și a da de lucru artiștilor bijutieri în vremuri de criză. Iar bijutierii israelieni Orna și Isaac Levy, fondatori ai mărcii Yvel din Ierusalim au realizat o piesă funcțională unică, din aur și diamante.

Cu o greutate de 270 de grame și 3.600 de diamante este cu siguranță mai grea decât măștile obișnuite de aproximativ 100 de ori, dar și mult mai solidă. Ea include un sistem cu filtru funcțional temporar N99, care poate fi schimbat ușor, la expirarea timpului de protecție. „Masca funcționează perfect, dar fiind făcută din aur și incrustată cu diamante albe și negre, este cel mai probabil un obiect de colecție, mai curând decât ceva pe care îl porți la o cină cu prietenii…” Mai jos, părțile componente ale măștii, înainte de finalizarea prototipului.

Parts and a model of a mask is displayed in the Israeli jewelry company Yvel in Motza near Jerusalem, Sunday, Aug. 9, 2020. An Israeli jewelry company is working on what it says will be the world’s most expensive coronavirus mask, a gold, diamond-encrusted face covering with a price tag of $1. 5 million. (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Surse:
https://nocamels.com/2020/08/israeli-jewelers-1-5m-diamond-face-mask/
https://robbreport.com/lifestyle/health-wellness/isreali-jeweler-yvel-1-5-million-diamond-face-mask-2942482/
https://news.artnet.com/art-world/collector-commissioning-1-5-million-facemask-1901722

Voaluri cu diamante și cristale
Mai jos, o serie de măști și voaluri realizate din diamante și cristale, imaginate pentru apariții senzaționale la premiere și/sau alte evenimente de excepție.

Mască de față cu diamante Jacob & Co., la prețul de 250.000 de dolari SUA, https://www.jckonline.com/editorial-article/diamond-covered-face-masks/

Această mască din aur alb de 18k, a fost proiectată de fondatorul mărcii Jacob Arabo. Include 3.040 de diamante tăiate rotund, însumând 73,27 carate. Masca este suplă, cu un design asemănător ochiurilor de rețea și a fost modelată după o mască medicală. Este concepută pentru a fi purtată peste o un strat textil de protecție sau o mască sanitară obișnuită.

Voal de mireasă decorat cu cristale, proiectat de Sheridan Tjhung https://www.pinterest.com.au/SheridanTjhung/_created/

Gemmologul și designerul de bijuterii Anand Gupta, partener al Tibarumal Gems & Jewels, a proiectat o mască Bara Bejeweled Tara pentru mirese. Masca are un total de 57 de carate, din care 55,24 carate de diamante netăiate și 1,24 carate de diamante obișnuite. Acestea sunt montate în cadran tradițional kundan și aur galben de 18 karate. Piesa decorativă a fost realizată cu multă grijă și atenție la detalii, necesitând mai mult de 440 de ore de lucru.


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s