MARIO BUCCELLATI.

MARIO BUCCELLATI.

http://www.mariobuccellati.it/

Firma italiană BUCCELLATI este renumită pentru splendidele bijuterii din aur şi obiecte din argint; la mijlocul sec. XVIII, Contardo Buccellati lucra în Milano ca aurar. În 1903, Mario Buccellati a reînviat tradiţia familiei, începându-şi ucenicia-la vârsta de 12 ani-în cadrul prestigioasei firme Beltrami & Beltrami. În 1919, a preluat firma, schimbându-i numele în Buccellati.

Recunoaşterea internaţională a urmat curând; la Expoziţia din Madrid, 1920, Mario Buccellati a captat atenţia publicului atunci când a aruncat pe fereastră un set de bijuterii, după ce o doamnă a îndrăznit să-i ceară o reducere de preţ. „Nu sunt negustor!”, a spus el; următoarea zi sute de clienţi s-au înghesuit la standul său, curioşi să vadă piesele necunoscutului bijutier. Apoi au urmat aristocraţii spanioli, inclusiv membrii familiei regale, care i-au devenit clienţi fideli.

Poetul Gabriele D’Annunzio l-a numit „Prinţul aurarilor”, iar pentru acesta Buccellati a creat sute de bijuterii, destinate nenumăratelor sale amante.

A fost primul designer italian de bijuterii care a deschis un magazin în New York, pe Fifth Avenue.

Mario Buccellati s-a stins în 1967.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s