ALEXANDRE REZA, Paris, Place Vendome.

ALEXANDRE REZA, Paris, Place Vendome.

Născut în 1922 în Moscova, provenind dintr-o veche familie de bijutieri din Samarkand, Alexandre Reza este cunoscut pentru colecţia sa de pietre preţioase rare. În copilărie familia sa s-a mutat in Franţa, iar după al II-lea război mondial şi-a început cariera ca expert în diamante şi alte geme rare, călătorind extensiv la surse pentru obţinerea celor mai fine specimene.

La început, a furnizat pietre preţioase pentru Boucheron, Bulgari, Cartier, Chaumet, Gerard, Harry Winston, şi Van Cleef & Arpels. După mai mult de trei decenii în care a achiziţionat şi vândut diamante rare, Alexandre Reza a fondat casa de bijuterii cu acelaşi nume, în Paris, Place Vendome.

În 1997, The Mirror îl descria drept „probabil cel mai important bijutier din lume”. În acelaşi an, atunci când a murit, prinţesa Diana purta un inel cu diamante creat de Alexandre Reza, oferit de către partenerul ei, Dodi Fayed.

În 2010, Sotheby’s a stabilit un preţ record pentru o bijuterie Alexandre Reza, vânzând un inel cu un diamant albastru de 5,02 carate, şi unul incolor de 5,42 carate, pentru 6,3 milioane USD.

EXPERTIZARE BIJUTERII

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s