Diamante-De Beers (XVIII).

Diamante-De Beers (XVIII).

(continuare art. XVII)

De Beers LV este complet independent de compania minieră De Beers, şi de DTC. Conducerea De Beers nu se implică operaţional în desfăşurarea activităţilor curente ale noii companii. LVMH dirijează dezvoltarea unor planuri de afaceri specifice, incluzând selectarea produselor şi strategia de distribuţie. De Beers LV nu cumpără diamante brute de la De Beers sau DTC; în locul acestora, cumpără diamante şlefuite de la sightholders şi alte surse.

Există numeroase motive pentru nevoia De Beers de a păstra separată noua companie. Primul aspect este cel legal: SUA are legi anti-trust împotriva monopolurilor, iar De Beers fiind considerată monopol în America, compania nu ar putea trece de reglementările americane anti-trust, direct în sectorul de retail. Ca o entitate independentă, De Beers LV nu face obiectul acţiunilor anti-trust.

În Europa, European Commission (EC) a investigat De Beers LV şi a decis că aceasta nu ar avea un avantaj competitiv incorect faţă de alţi participanţi în industria diamantelor. EC a permis noii companii să continue conform planurilor acesteia. Evident, compania speră să ajungă la acelaşi rezultat cu Departamentul de Justiţie american.

De Beers LV a generat o controversă considerabilă în cadrul industriei diamantelor. Dincolo de asigurările primite, multe persoane acuză De Beers că intră în competiţie cu proprii săi sightholders. De Beers argumentează că De Beers LV nu va cumpăra diamante brute, nici măcar de la companiile miniere din cadrul De Beers, fiind liberă să cumpere diamante şlefuite din orice sursă va crede de cuviinţă.

Mai dificil de răspuns, totuşi, a fost la întrebările legate de brandul De Beers în retail. Replica companiei la aceste îngrijorări a fost că introducerea către consumatori a brandului De Beers va genera mai multă încredere în comerţul general cu diamante. A punctat, de asemenea, că brandingul a devenit o parte importantă în multe linii de articole de lux, şi că diamantele nu trebuie să fie o excepţie.

Cu siguranţă, De Beers nu este singurul producător de diamante care vinde pietre sub un brand: BHP Billiton vinde diamante canadiene sub brandul „Ekati” în Canada, şi „Aurias” în Australia.

http://www.debeers.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s