Diamante-De Beers (XVII).

Diamante-De Beers (XVII).

Crearea De Beers LV

Un alt rezultat al acestei revizuiri strategice (notă: vezi art. XVI) a fost acela că De Beers a încetat să-şi folosească numele în campaniile publicitare. În loc de „De Beers”, consumatorii văd acum sloganul „A Diamond is Forever”, asociat cu Forevermark.

În spatele acestei manevre se află câteva motive: în primul rând, De Beers crede că asocierea logo-ului cu sloganul asigură beneficii substanţiale retailerilor care fac achiziţii de la Supplier of Choice sightholders.

Al doilea motiv este ceva mai controversat: De Beers a decis să-şi rezerve numele în mod exclusiv ca brand pentru articolele de lux, incluzând (dar fără a fi limitat la) bijuterii fine cu diamante. Succesul acestui branding depinde de imaginea pe care consumatorii o asociază cu numele produsului. De Beers mizează că publicitatea extensivă adresată consumatorilor, începută în anii 1940, i-a făcut deja pe aceştia să asocieze numele De Beers cu un simbol al calităţii.

Pentru a crea o nouă divizie de retail, De Beers a luat în considerare parteneriate cu un număr de firme mari, internaţionale. În cele din urmă, compania a anunţat asocierea cu fabricantul de articole de lux LVMH Moet Hennessey Louis Vuitton. LVMH distribuie branduri care includ Louis Vuitton (genţi, poşete, accesorii), Christian Dior (cosmetice şi parfumuri), TAG Heuer (ceasuri).

Noul parteneriat este numit De Beers LV; acesta este independent, deţinut în proporţii egale de către parteneri, având drepturi exclusive pe mapamond asupra articolelor de lux De Beers distribuite consumatorilor. Următorul pas a fost vânzarea directă către consumatori a bijuteriilor De Beers printr-un mic număr de magazine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s