Diamante-De Beers (XV).

Diamante-De Beers (XV).

În ianuarie 1990 De Beers s-a implicat într-un proces care urma să o transforme în mod dramatic. Împreună cu o companie de consultanţă, De Beers a condus o revizuire strategică a întregii operaţiuni. De la proprietate la relaţiile cu clienţii şi publicitate, totul era pe cale de a se schimba.

Ca un rezultat, De Beersa anunţat la mijlocul anilor 2000 că CSO (Central Selling Operations) urma să fie redenumit DTC (Diamond Trading Company). În acelaşi timp, compania a prezentat noul logo, numit FOREVERMARK, o stea inclusă într-un diamant; acesta simbolizează sloganul A DIAMOND IS FOREVER, fiind parte din noul program de promovare a companiei la nivelul consumatorilor.

Redenumirea CSO este mai mult decât o cosmetizare: ea reprezintă o schimbare fundamentală a modului în care operează De Beers. Acum compania De Beers nu mai este custod sl industriei  de , diamante ; în loc de a fi compania care impune partenerilor (sightholders) să încheie afaceri cu ea, doreşte să devină compania preferată de aceştia. În loc de a dirija producţia, De Beers îşi doreşte să dirijeze cererea.

O parte importantă în îndeplinirea acestui scop este programul „Supplier of Choice”, în cadrul căruia De Beers şi partenerii (sightholders) vor conlucra pentru punerea în circulaţie şi vânzarea de diamante. Timp de decenii, De Beersa asigurat mare parte din publicitatea industriei diamantelor, în valoare de până la 200 milioane dolari anual.

Acum compania recunoaşte că suma cheltuită în promovarea diamantelor reprezintă mai puţin decât sumele cheltuite în promovarea articolelor de lux, doar 1% din vânzări, comparativ cu 10-20%. Astfel, De Beers solicită acum partenerilor să contribuie cu propriile lor eforturi la marketingul diamantelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s