Diamante-De Beers (XIII).

Diamante-De Beers (XIII).

CANADA

De Beers prospectează peste tot în lume în căutare de noi surse de diamante, dar în Canada acestea au fost descoperite de către alte companii. Prima mină, Ekati (vezi art. în blog), în Northwest Territories,  a început să producă în 1998. Calitatea diamantelor este comparabilă cu a celor mai bune pietre extrase în Africa de Sud, Botswana şi Rusia. Compania australiană BHP Billiton deţine acţiunile de control ale minei Ekati, 35 % din producţie fiind vândută către De Beers.

Guvernul canadian solicită companiilor miniere să angajeze muncitori canadieni pentru sortarea, gradarea şi şlefuirea diamantelor extrase în această ţară. Poziţia guvernului este că diamantele brute trebuie să susţină înfiinţarea industriei canadiene a diamantelor.

O altă mină canadiană, Diavik (vezi art. în blog), deschisă în 2003, are drept acţionar majoritar gigantul minier Rio Tinto, o mare parte dintre diamantele extrase aici fiind comercializate în afara reţelei De Beers.

De Beers şi-a făcut simţită prezenţa în Canada cumpărând în anul 2000 Winspear Diamond Inc., care a descoperit depozitul de diamante Snap Lake, 90 mile sud de mina de diamante Ekati.

Se estimează că producţia de diamante canadiene ar putea ocupa, progresiv, locul III în lume, după Botswana şi Rusia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s