Diamante – De Beers (X).

De Beers (X).

Actualmente sunt extrase mai multe diamantedecât în oricare altă perioadă din istorie, minele de diamante fiind răspândite peste tot în lume.

În anii 1870 producţia anuală de diamante brute era cu mult sub 1.000.000 carate. În anii 1920 era de circa 3 milioane; 50 de ani mai târziu, producţia anuală se apropia de 50 milioane carate, iar în anii 1990 depăşise 100 milioane carate / an.

De multă vreme, compania De Beers nu mai este singura care exploatează diamante. La sfârşitul anilor 1970, Rio Tinto (azi RTZ), o uriaşă companie minieră, a descoperit depozitul ce avea să devină mina Argyle. Iar la sfârşitul anilor 1990, o altă companie minieră multinaţională, BHP Billiton din Australia, a achiziţionat ceea ce urma să devină mina canadiană de diamante Ekati.

La sfârşitul anilor 1970, cei mai importanţi producători de diamante brute din lume erau Africa de Sud, Zair (acum numită Republica Democratică Congo) şi Rusia. În anii 1980 producţia de diamante de înaltă calitate din Rusia şi Africa de Sud a rămas relativ constantă, în timp ce producţia de diamante de calitate joasă a Zairului aproape s-a dublat.

În 1982, o nouă mină de diamante cu un înalt nivel de producţie a apărut pe piaţă; numită Jwaneng, în Botswana, această mină a avut o contribuţie atât de importantă, încât a propulsat ţara pe locul III în lume ca producţie, şi pe locul II ca valoare a diamantelor. De Beers a încheiat un contract cu guvernul din Botswana pentru a achiziţiona producţia minei, ceea ce a întărit poziţia companiei ca furnizor de diamante.

Dar cea mai spectaculoasă creştere a producţiei nu a venit din sudul Africii, ci din vestul Australiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s