Diamante – De Beers (VIII).

Diamante-De Beers (VIII).

PIAŢA MODERNĂ A DIAMANTELOR.

Din anii 1990 exploatarea diamantelor s-a extins peste tot în lume. Descoperirea în sec. XX a unor depozite bogate în Rusia, Australia şi Canada a început să diminueze rolul pe care l-a avut sudul Africii ca principal furnizor de diamante brute din lume; schimbările politice au afectat, de asemenea, rolul companiei De Beers pe piaţă.

În secolul XX distribuţia printr-un singur canal a experimentat numeroase schimbări, unele ţări dezvoltându-şi propriile lor pieţe de export, precum şi centre interne de tăiere a diamantelor.

Anii 1990 au fost perioada unor modificări importante pentru industria diamantelor; după 1990 piaţa s-a schimbat, probabil, la fel de mult ca în cei 10 ani care au urmat descoperirii diamantelor la Kimberley, Africa de Sud (1866-1876). În aceşti ani au fost descoperite noi surse, încurajând creşterea dramatică a unor anumite centre de tăiere. Toate acestea s-au întâmplat în condiţiile în care economia mondială a înregistrat fluctuaţii majore.

Ca unul dintre participanţii cei mai importanţi în comerţul cu diamante, De Beers a înregistrat, de asemenea, schimbări. Compania de astăzi are puţine lucruri în comun cu cea din 1989; ea şi-a redus în mare măsură rolul de custode al rezervei de diamante, tinzând acum să devină furnizorul preferat al industriei diamantelor. Pentru prima dată în istoria sa, compania a pătruns într-o manieră dinamică pe piaţa de retail.

Însă nu totul s-a schimbat: indiferent de calea pe care o parcurg, diamantele încă ajung de la mine la centrele de tăiere şi, în final, către clienţii magazinelor de bijuterii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s