Diamante – De Beers (III).

Diamante-De Beers (III).

(Continuarea serialului început în 20.12.2011. În semn de omagiu pentru rolul pe care-de peste un secol-îl are această companie în industria diamantelor.)

Sistemul de controlare a producţiei şi preţurilor, care a devenit cunoscut drept „piaţa cu un singur canal” s-a dovedit esenţial pentru dezvoltarea De Beers, şi pentru amplificarea comerţului internaţional cu diamante. Acesta s-a bazat pe un concept simplu, cu o structură deosebită de orice altceva în lumea afacerilor. Majoritatea diamantelor brute provenind de la mine răspândite în întreaga lume erau manipulate de către o singură agenţie, CSO (notă: lucrul acesta s-a schimbat odată cu restructurarea De Beers în 2001).

Vreme de 67 de ani CSO a fost ramura De Beers care se ocupa cu vânzarea diamantelor brute. Divizia sa principală a fost Dicorp, care cumpăra diamantele; CSO Valuations AG, care sorta şi evalua diamantele; şi DTC, care vindea diamantele.

În decursul îndelungatei sale istorii, De Beers a dezvoltat şi întărit strategia sa de marketing. Elementele principale au fost următoarele:

-o campanie globală de publicitate, intensă, susţinută de un buget anual care a ajuns la 200 milioane dolari;

-o rezervă de diamante, menţinută şi eliberată selectiv, pentru a echilibra cererea cu oferta;

-o reţea internaţională pentru achiziţii;

-o cotă prevăzută în contractele partenerilor CSO, care permitea împărţirea egală a riscurilor supraproducţiei;

-controlul distribuţiei, prin intermediul unei reţele puternice de clienţi.

Au fost create două organizaţii, pentru a ajuta compania De Beers în eforturile sale de marketing: Diamond Information Center (DIC) şi Diamond Promotion Services (DPS). DIC a fost desemnat pentru a se ocupa de servicii legate de relaţiile cu publicul, susţinând campaniile de promovare ale De Beers, prin furnizarea de informaţii marelui public, cu privire la diamante şi bijuteriile cu diamante.

DPS a susţinut industria de bijuterii cu ajutorul unor campanii de promovare, materiale distribuite în punctele de vânzare, programe de instruire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s