Faberge, artistul-bijutier (XI).

Faberge, artistul-bijutier(XI).

Nimic nu era conservator în gama de materiale folosite de Faberge: pentru obţinerea efectelor necesare avalanşei de modele-urmare a cererii uriaşe pentru lucrările sale-orice rera posibil. Oţelul a fost întrebuinţat pentru globul albastru, parte a Oului Imperial din 1913, celebrând tri-centenarul conducerii Romanov. O mişcare îndrăzneaţă în realizarea unei păpădii a fost folosirea fibrelor de azbest; din nou, obţinerea efectului dorit a fost mai important decât valoarea materialelor.

Lemnul, palisandru ales cu grijă sau mesteacănul de Karelia, a fost utilizat într-un număr de articole, în principal cutii de ţigări şi rame de fotografii. Acestea din urmă, produse pentru a satisface cererea generată de un hobby relativ recent, fotografierea.

Prezidând peste cele mai valoroase materiale se afla figura patriarhală a lui Faberge însuşi. A fost influenţa sa cea care a dat formă întregii producţii a imperiului său, în persoană sau în spirit, aşa cum tot ochii săi au examinat fiecare articol produs de firmă, judecând dacă merită sau nu marca Faberge.

Dacă nu-şi au fost multe momente în care obiectele au fost respinse-piesele nepotrivite erau demontate şi trimise înapoi în ateliere. Nu exista cale de apel, nici argumente. În această chestiune Faberge a fost un despot artistic, care nu simţea nevoia să se explice. Bainbridge a notat în detaliu cum, pur şi simplu, respingea o piesă-în aparenţă impecabilă-fără nici un comentariu, doar pentru faptul că avea o imperfecţiune doar de el văzută.

###

EXPERTIZARE / CERTIFICARE / EVALUARE diamante brute şi şlefuite, pietre preţioase diverse, bijuterii

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s