Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (II).

Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (II).mina diamante

Până în 1993, Coppersmith a adus la suprafaţă peste 100.000 diamante, unele fiind pietre de calitate gemă, de 2 carate sau peste. Prima descoperire majoră, un diamant brut de calitate gemă, de 14,2 carate, a avut loc în 1994. În luna decembrie a aceluiaşi an, compania a intrat în posesia Redaurum Ltd., firmă internaţională implicată în mineritul diamantelor, ca o subsidiară a acesteia.

La 1 iunie 1996 mina a fost deschisă; în septembrie acelaşi an a fost găsit un diamant galben de 28,3 carate, fancy-yellow. O lună mai târziu a fost recuperat un diamant de calitate gemă, de 11,75 carate.

În septembrie 1996, proprietarii firmei ofereau spre vânzare primele 2.500 carate din producţie, incluzând diamantul de 28,3 carate, pentru o licitaţie închisă la Denver. Până în octombrie fuseseră vândute 1.486 carate de diamante de la Kelsey Lake; sub marca comercială „Colorado Diamonds”, diamantele de la Kelsey Lake au fost vândute exclusiv de către marii bijutieri din Colorado.

În primul său an de existenţă, Kelsey Lake a produs cca. 12.000 carate, din care 65% de calitate gemă; 25% cântăreau peste un carat. Gama de culori era de la aproape-incolor la maro foarte închis.

Se părea că Kelsey Lake era pe drumul cel bun pentru ani îndelungaţi; dar Redaurum a vândut operaţiunile sale miniere, pentru a se concentra pe explorare, iar mina a fost închisă la sfârşitul anului 1997. A rămas în conservare până în 2000, când o companie canadiană a redeschis-o, îmbunătăţind uzina de procesare, şi pornind din nou producţia.

download (1)

diamante brute

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s