Sursa reală a „diamantelor de conflict” (” diamante însângerate „), imposibil de determinat (II).

Sursa reală a „diamantelor de conflict” (” diamante însângerate „), imposibil de determinat (II).

Procesul de tăiere îndepărtează anumite caracteristici ale diamantelor brute, care ar putea oferi indicii asupra originii geografice a diamantelor. În plus, nu există date care să sugereze că diamantele şlefuite dintr-o singură sursă păstrează toate caracteristicile care să le asocieze unele cu celelalte, şi pe toate la un loc cu ţara de origine. Problema este încă mai complicată pentru o piesă de bijuterie care conţine mai multe diamante.

Chiar şi tehnologiile avansate de laborator devin inutile când este vorba de determinarea originii. Analiza spectrului unui diamant şi a compoziţiei chimice au arătat că nu există nici o legătură între aceste caracteristici şi locul de provenienţă.

Fără posibilitatea unei identificări ştiinţifice, un raport privitor la „ţara de origine” poate fi posibil doar dacă fiecare diamant provine dintr-o sursă „oficială”. Fiecare diamant în parte va trebui „etichetat” în momentul în care părăseşte mina, urmând apoi un control total al drumului pe care îl parcurge spre locul de tăiere şi piaţa de desfacere.

Sistemul acesta implică cooperarea tuturor segmentelor comerţului cu diamante ; iar, în cel mai bun caz, poate asigura că un diamant provine de la o anumită mină. Nu se poate asigura faptul că nu a trecut prin canale neoficiale, şi că nu a ajutat la finanţarea unui conflict sângeros.

NOTĂ:

DINCOLO DE PUBLICITATEA NEGATIVĂ FĂCUTĂ PERIODIC INDUSTRIEI DIAMANTELOR, DOAR 4% DINTRE DIAMANTE PROVIN DIN ZONE DE CONFLICT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s