Sursa reală a ” diamantelor de conflict” („diamante însângerate”), imposibil de determinat (I).

Sursa reală a „diamantelor de conflict” („diamante însângerate”), imposibil de determinat (I).

În anii din urmă atenţia publicului a fost atrasă (notă: mai mult…sau mai puţin!) de ştiri despre aşa-numitele ” diamante de conflict „, sau „diamante însângerate”. Pe scurt, este vorba despre diamante vândute prin canale neoficiale, pentru a finanţa războaie civile distrugătoare şi tragice. Pentru a combate problema, unii oameni au propus emiterea unor rapoarte „ţară de origine” pentru fiecare diamant care intră pe piaţă.

Este lucrul acesta posibil? Cercetătorii s-au implicat pentru a da un răspuns.

Fiecare diamant poartă în interior unele urme ale istoriei sale geologice, sub formă de incluziuni şi alte caracteristici interne. Din păcate, nu poartă şi istoria geografică. În timp ce cercetătorii pot fi capabili să găsească unele caracteristici comune diamantelor dintr-o anumită zonă, nu pot fi siguri că toate diamantele din zona respectivă vor avea exact aceleaşi caracteristici.

Pe măsură ce un diamant călătoreşte pe piaţă, este din ce în ce mai puţin posibilă determinarea originii sale. Fabricanţii cumpără sortimente de diamante bazate pe nevoile lor (anumite dimensiuni şi clarităţi), nu pe baza originii geografice. Iar aceste loturi conţin-de obicei-diamante provenind din multe locaţii diferite.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s