Centre de tăiere a diamantelor (II).

Centre de tăiere a diamantelor (II).

TEL AVIV

Când Adolf Hitler a invadat Olanda şi Belgia în 1940, mulţi tăietori evrei de diamantes-au îndreptat către spre teritoriul actualmente Statul Israel. Din anii 1970, Tel Aviv a devenit unul dintre centrele cele mai mari de tăiere a diamantelor din lume.

La început, Israelul s-a concentrat pe procesarea diamantelor mici dar, în anii 1980, a devenit un producător de top de diamante mari şi tăieri fantezie. Astăzi, Tel Aviv se concentrează pe inovaţiile tehnologice şi producerea unor forme fantezie tăiate cu precizie.

Industria israeliană a diamantelor exportă pietre şlefuite în valoare de cca. 4 miliarde dolari anual, cca. 2/3 dintre acestea fiind destinate pieţei nord-americane.

ANTWERP / ANVERS

Încă din perioada Evului Mediu, Antwerp a dominat comerţul european cu pietre preţioase. Din anii 1400 oraşul a devenit un centru comercial şi manufacturier de frunte al diamantelor. În anii 1900, Antwerp a devenit binecunoscut pentru diamantele mari care erau tăiate aici.

Fără îndoială, oraşul este centrul mondial al comerţului cu diamante brute, şlefuite, şi industriale. În mod curent, valoric, 80/100 din diamantele brute, şi cca. 50/100 din diamantele şlefuite (valorând în total cca. 20 miliarde dolari) trec anual prin Antwerp. Unii dintre cei mai importanţi sightholders ai companiei De Beers îşi au sediul aici, oraşul fiind-de asemenea-centrul major pentru tranzacţionarea diamantelor care circulă în afara canalelor de Beers.

NEW YORK

Pe lângă faptul că este un centru foarte specializat de tăiere (notă: vezi în blog şi art. dedicat lui Antonio „Nino” Bianco), oraşul New York este un centru comercial major, rivalizând ca influenţă Antwerp şi Tel Aviv. Facilităţile vamale locale ajută circulaţia a cca. 1/2 din totalul diamantelor destinate pieţei americane.

Datorită costului ridicat al forţei de muncă din New York, industria diamantelor locală este specializată în tăierea diamantelor mari, de înaltă calitate. Tăietorii de aici sunt cunoscuţi pentru diamantele extraordinare, pe care le produc pentru cei mai bogaţi clienţi din lume.

RUSIA

Tăierea diamantelor în Rusia a început la fârşitul anilor 1600, în ateliere mici; dar, odată cu descoperirea unor mari rezerve în Siberia, în jurul anului 1955, industria de tăiere şi şlefuire a diamantelor din Rusia s-a extins, dobândind recunoaşterea internaţională.

Tăietorii din Rusia pun accentul pe calitate, iar diamantele prelucrate aici au devenit faimoase pentru excelentul lor finisaj. Recunoscând măiestria acestora, De Beers a făcut una dintre firmele de aici sightholder, în anii 1990. Rusia taie diamante brute din surse proprii, precum şi diamante brute de calitate gemă provenind de la De Beers.

THAILANDA şi CHINA

Thailanda are o îndelungată istorie în finisarea pietrelor preţioase colorate, Bangkok-ul făcându-şi un nume şi în manufacturarea diamantelor.

Sprijinul puternic venit din partea guvernului a ajutat substanţial industria de tăiere a diamantelor din China. Ţara s-a specializat în diamante rotunde, bine tăiate, produse din pietre brute de bună calitate. Producţia a crescut la tăierile prinţesă sub 20 puncte / bucată (0,02 carate); multe centre de tăiere din lume trimit-în prezent-pietrele pentru a fi prelucrate în fabricile chineze.

CANADA

Canada a apărut recent pe scena manufacturării diamantelor, câteva mine noi de diamante dezvoltându-se în tundra izolată din nordul ţării.

Guvernul din Northwest Territories doreşte ca manufacturierii locali să profite de marea cantitate de diamante brute ascunse sub gheaţă; drept rezultat, guvernul asigură sprijin financiar şi pregătire, iar proprietarii primei mine canadiene de diamante, Ekati, au convenit să vândă 10/100 din cele mai fine diamante brute localnicilor. Una dintre fabricile de aici şlefuieşte cca. 1000 carate / lună.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s