Minele de diamante din Canada (Snap Lake, Gahcho Kue, Jericho).

Minele de diamante din Canada (Snap Lake, Gahcho Kue, Jericho).

Minele de diamante EKATI şi DIAVIK au fost tratate anterior în cadrul blogului.

SNAP LAKE

SNAP LAKE este o altă mină canadiană cu potenţial, situată în Northwest Territories, o operaţiune mai mică decât Ekati sau Diavik. Mostrele analizate au oferit rezultate încurajatoare, şi diamante de bună calitate. De Beers a achiziţionat Snap Lake la începutul anului 2000, urmând să fie prima mină de diamante subterană din Canada, şi prima mină de diamante din lume care să opereze în subteran, fără a trece prin stadiul de mină deschisă. Aceasta va avea un impact mai redus asupra mediului înconjurător.

GAHCHO KUE

GAHCHO KUE , anterior cunoscută drept Kennady Lake, este o altă exploatare promiţătoare în Northwest Territories. Geologii au detectat opt pipe de kimberlit în zonă, şi alte câteva porţiuni de teren în care se găsesc diamante.

Două din aceste pipe conţin diamante mai mari de 10 carate. Dimensiunea acestor pietre a încurajat operatorii să extragă mai multe mostre de rocă, dar rezervele limitate şi valoarea minereului ar putea să nu facă economică exploatarea în zonă; lucrul acesta s-ar putea schimba, dacă geologii descoperă noi pipe de kimberlit.

În provincia Numavut geologii au descoperit pipa JERICHO, în 1994. Mostrele de minereu prelevate au dat la iveală pietre între 5-25 carate, cu un potenţial de producţie de cca. 3 milioane carate / an, timp de 8 ani. Din păcate, la fel ca şi Gahcho Kue, pipa Jericho nu conţine suficient minereu pentru a justifica-în prezent-exploatarea.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s