Minele de diamante din America de Sud (Brazilia, Venezuela, Guyana).

Minele de diamante din America de Sud (Brazilia, Venezuela, Guyana).

În jurul anului 1730 BRAZILIA a înlocuit India ca principal furnizor de diamante, păstrându-şi această poziţie până în 1870, când a început producţia în Africa de Sud.

Deoarece Brazilia are un climat tropical, umed, eroziunea apei în decursul secolelor a acoperit majoritatea pipelor de diamante, îndepărtând indicaţiile de la suprafaţă. Prin urmare, diamantele braziliene au origine exclusiv aluvială; când, abia în 1968, au fost descoperite pipe de kimberlit, acestea nu s-au dovedit economic viabile în ce priveşte conţinutul de diamante.

Alte zone din America de Sud, precum VENEZUELA şi GUYANA, produc de asemenea diamante aluviale. Exploatarea lor a început în anii 1900, dar avansurile în tehnologia minieră au făcut anii 1990 cei mai productivi.

Majoritatea pietrelor extrase sunt de calitate industrială, cu câteva excepţii notabile: de exemplu, în 1942, minerii din Venezuela au extras un diamant de 154 carate, pe care l-au numit El Liberdador. Alte diamante din Venezuela sunt în culori fantezie, precum roz, albastru, verde, şi chiar unele diamante negre.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s