Apa şi diamantele.

Apa şi diamante.

mina de diamante

În deşerturile aride din Africa, apa este aproape la fel de preţioasă ca diamantele ; în multe situaţii, mai preţioasă. Vitală pentru existenţa vieţii, vitală în cadrul procesului de extragere a diamantelor.

Mina VENETIA din Africa de Sud (vezi art. în blog) consumă anual cca. 6 milioane metri cubi de apă, o cantitate suficientă pentru a umple 16.500 bazine olimpice.

Nevoia de a dispune de apă în cantităţi suficiente pune probleme considerabile într-o zonă în care nivelul anual al precipitaţiilor este de 38 cm; iar anii secetoşi nu fac decât să înrăutăţească lucrurile.

Înainte de a deschide mina Venetia, compania De Beers a condus, vreme de 10 ani, un studiu asupra resurselor de apă din zonă. Odată localizată sursa de apă, De Beers a stabilit un parteneriat cu agenţiile guvernamentale locale, pentru a explora posibilităţile de utilizare a apei. Împreună au demarat o investigaţie pe o perioadă de trei ani, cu ajutorul unei echipe formate de experţi în mediu şi ingineri, asupra potenţialului impact cauzat de nevoile de apă ale minei, asupra populaţiei umane locale, faunei şi florei.

După aproape 13 ani de cercetări privind problemele legate de apă, mediul înconjurător, economie, mina Venetia a devenit-în sfârşit-operaţională în 1991.

diamante brute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s