Imperiul lui Faberge (XI).

Imperiul lui Faberge (XI).

Registrele de stocuri ale lui Holmstrom dezvăluie un fragment fascinant de informaţie, sub forma unei acuarele reprezentând o broşă cu mozaic de pietre colorate, înconjurată de jumătăţi de perlă şi email alb opac. Desenul îi aparţine lui Alma Pihl, datat 24 iulie 1913; acest desen precede, cu certitudine, Mosaic Egg din 1914, care a fost oferit de Nicolae I împărătesei sale.

Alma Pihl

Alma Pihl este creditată şi cu realizarea încântătorului desen pentru Winter Egg, oferit în 1913 de către Nicolae I împărătesei-văduve. Sculptat în cristal de stâncă, gravat cu flori, şi conţinând o surpriză sub forma unui coş cu picături de zăpadă, frumuseţe piesei îţi taie respiraţia.

Probabil cel mai frumos studiu din aceste două volume este un desen în mărime naturală a unei flori „nu-mă-uita”, un subiect favorit printre florile lui Faberge. Datat 12 mai 1912, prezintă modul în care urma să fie realizată floarea: frunzele din nefrit, floarea din turcoaz, în centru cu diamante tăiate rose, lujerul din aur gravat, într-un simplu borcan de cristal de stâncă, tăiat cu iscusinţă, astfel încât să dea iluzia că floarea se află în apă.

Winter Egg ” Ou Faberge „

Snowman, în articolul său „Two Books of Revelation”, observă că deşi lujerele unor flori Faberge sunt ştanţate cu marca aurarului: „Însuşi faptul că modelul unei flori trebuie să figureze printre cele cu bijuteriipare să demonstreze că…natura lor este, într-un anume sens, ambiguă, existând într-un fel de ţară a nimănui, printre objet de vitrine şi bijuterii.”. Arată, de asemenea, cum au fost folosiţi cei mai potriviţi artizani pentru o lucrare anume, o decizie care era luată în cadrul unei şedinţe, în timpul planificării modelului.

Floarea necesită un înalt nivel de măiestrie din partea unui bijutier; dacă era un obiect solicitând îndemânarea unui aurar, s-ar fi aflat în atelierul lui Henrik Wigstrom.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s