Imperiul lui Faberge (X).

Imperiul lui Faberge (X).

O importantă descoperire în această sursă (notă: vezi art. anterior) este un număr de obiecte de platină produse de Faberge. De vreme ce nu au existat mărci ruseşti oficiale pentru acest metal, este posibil să fi supravieţuit numeroase obiecte de platină, fără ca proprietarii lor să ştie că sunt Faberge.

Registrele ilustrează marea varietate de pietre folosite: rodonit, agat cu muşchi, acvamarin, nefrit, cristal de stâncă, rubine, safire, smaralde şi-desigur-diamante. Piesele acestea sunt încântătoare: de exemplu, există un desen în forma iniţialei A, un obiect somptuos şi plin de culoare, care include 17 rubine, 73 briliante şi 228 diamante.

Multe dintre piese au fost create pentru a celebra tri-centenarul conducerii Romanov, cu pandante şi broşe încorporând datele semnificative, 1613-1913, şi vulturul imperial bicefal. Aceasta a fost o comandă majoră, o serie de obiecte-toate diferite-urmând să fie oferite Marilor Ducese şi doamnelor de la Curte. După Bainbridge, unele desene au la bază schiţe furnizate de împărăteasa Alexandra Feodorovna.

Există dovezi, de asemenea, ale unor comenzi din partea celor mai importanţi clienţi, precum Emanuel Nobel , imens de bogatul magnat al petrolului din Stockholm, căruia îi plăcea să dăruiască doamnelor invitate la petrecerile sale suveniruri Faberge, multe dintre acestea având ca temă iarna.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s