Imperiul lui Faberge (VII).

Imperiul lui Faberge (VII).

Mulţi lucrători anonimi, care au transpus în practică instrucţiunile meşterilor, realizând-printre altele-casetele minuţios executate, ce urmau să conţină obiectele produse de Faberge, şi-au adus şi ei aportul. Toţi erau conştienţi de nivelul de perfecţiune solicitat de meşterii artizani contribuind, fiecare în parte, la stilul lui Faberge.

Între cei care lucrau în cadrul acestei firme existau adesea legături de familie strânse. De exemplu, taţii erau urmaţi de către fiii lor, cum a fost cazul lui August şi Albert Holmstrom, Alfred şi Karl Rudolph Thielemann.

Knut Oskar Phil (1860-97) a fost un bijutier şi meşter-şef al filialei din Moscova, o poziţie pentru care a fost recomandat de către August Holmstrom, căruia i-a fost ucenic, şi cu a cărui fiică, Fanny Florentina, s-a căsătorit. Tradiţia familiei a fost continuată de către fiul său, Oskar Woldemar Pihl (1890-1959), care a lucrat ca designer în atelierul lui Wigstrom, înainte de a se alătura companiei Tillander din Helsinki, şi de către fiica sa, Alma Teresia Pihl (1888-1976), un desenator strălucit, care-la rândul ei-a lucrat pentru Albert Holmstrom; se ştie că aceasta a făcut desene pentru unele Ouă Imperiale, în special pentru Mosaic Egg (1914).

Cei patru fii ai lui Faberge i-au moştenit talentul. Eugene (1874-1960) a lucrat îndeaproape cu tatăl său, în principal ca proiectant, contribuind cu idei şi schiţe; a fost, de asemenea, un pictor plin de talent.

Agathon (1876-1951) a fost un uimitor expert în pietre, urmându-l pe tatăl său ca gemolog al firmei.

Alexander (1877-1952) a fost pictor, colaborând ca desenator cu Eugene, în Paris, după Revoluţie.

Nicholas (1884-1939) a fost dăruit, de asemenea, cu abilităţi artistice, studiind la Londra sub îndrumarea lui John Singer Sargent unde, din 1906, a condus alături de Bainbridge, filiala londoneză a firmei.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s