Imperiul lui Faberge (VI).

Imperiul lui Faberge (VI).

August Hollming (1854-1913) şi-a început ucenicia în 1876, devenind meşter în 1880, fiind specializat în obiecte de aur şi email, de asemenea, bijuterii. Marca sa este A*H, asemănătoare cu cea a lui Holmstrom, cu care este adesea confundată.

Alţi meşteri au fost Johan Victor Aarne (1863-1934), un finlandez care a produs lucrări de înaltă calitate în aur, argint, email; Karl Gustav Halmar Armfelt (1873-1959), care i-a fost recomandat lui Faberge de către Aarne, şi a lucrat în aur, argint, email, în special rame de fotografii; Alfred Thielemann (data naşterii necunoscută, decedat între 1908-1910), un bijutier specializat în piese mici de bijuterie, şi a cărui marcă, AT, este adesea confundată cu cea a altora, în special Alexander Tillander, un rival al lui Faberge, care a avut un atelier în strada Morskaia, şi a produs lucrări în stil asemănător, precum ouă de Paşte în miniatură, rame de fotografii şi tabachere.

În afară de meşteri, o suită de alte persoane au fost esenţiale pentru succesul organizaţiei lui Faberge. Era o echipă de desenatori, condusă de Faberge, cuprinzând pe fratele său mai mic Agathon, şi pe fiii acestuia, Eugene Agathon, Alexander şi Nicholas; sursele externe au contribuit la rândul lor, precum Alexander Benois. Din echipa permanentă de desenatori cel mai cunoscut este Francois Birbaum, elveţian, un proiectant strălucit.

O echipă de modelatori se îngrijea de realizarea modelelor în ceară, după care erau realizate sculpturile în pietre; printre aceştia, Malycheff, care a creat modele după statuile lui Petru I şi Alexandru III, folosite la Ouăle Imperiale de Paşte. Modelatorii vizitau clienţii pentru comenzile speciale, precum crearea sculpturilor înfăţişând animalele de la ferma Sandringham a lui Edward VII şi reginei Alexandra.

Apoi erau pictorii de miniaturi, precum Vassili Zuiev şi Johanes Zehngraf, miniaturiştii Curţii.

Mulţi alţii au contribuit la succesul firmei, printre care Paul Blomerius de la sectorul administrativ, un poliglot elveţian, implicat în comerţul internaţional al lui Faberge.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s