Imperiul lui Faberge (V).

Imperiul lui Faberge (V).

August Holmstrom (1829-1903), responsabil pentru atelierele de bijuterii de la etajul al III-le al filialei din St. Petersburg, a fost asociat cu Casa Faberge încă din zilele lui Gustav Faberge. Lui i se datorează multe dintre bijuteriile superbe create în decursul câtorva decenii, contribuind la un număr de Ouă Imperiale, în special Twelve-monogram Egg, prezentat de către Alexandru III soţiei sale, pentru a celebra (1892) nunta lor de argint.

Această minunată creaţie are panouri din email guilloche albastru, pe care sunt fixate monograma imperială, fiecare dintre monograme fiind montată cu diamante tăiate rose. Holmstrom nu a fost doar un maestru în arta bijuteriilor, ci şi un aurar priceput.

Lucrările sale în aur sunt exemplificate prin contribuţia la Oul Imperial din 1891, la care „surpriza” este modelul în miniatură (notă: la scara 1/1 ar fi fost ceva mai complicat!) al crucişătorului Pamiat Azova, la bordul căruia Nicolae II a făcut un voiaj în jurul lumii între 1890-1891, înainte de a deveni ţar. Bainbridge îşi amintea că această miniatură era exactă în fiecare detaliu, greement, tunuri, lanţ şi ancoră.

În 1903 Holmstrom a fost urmat de către fiul său Albert, un alt bijutier talentat. Tatăl şi fiul au avut aceeaşi marcă, AH.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s