Inelul cu diamant-Istoria (VI).

Inel cu diamant -Istoria (VI).

În a II-a jumătate a sec. XIX s-a înregistrat o schimbare, brăţara ornamentată cu simboluri luând locul inelului ca bijuterie principală pentru exprimarea sentimentelor. Drept urmare, inelele au început să fie purtate din ce în ce mai mult ca un simbol al bogăţiei; după 1867, când au apărut primele diamante din Africa de Sud, au devenit disponibile pietre de dimensiuni mari, mai multe decât oricând înainte.

Acum era obişnuit ca mireasa să aştepte două inele, unul marcând logodna, şi al doilea căsătoria; cel din urmă era doar o simplă bandă, dar inelul de logodnă a fost montat cu cea mai scumpă piatră pe care şi-o putea permite mirele. De vreme ce diamantul, mic sau mare, atrăgea privirea mai bine decât oricare altă piatră, de obicei era prima alegere pentru un inel de logodnă, astfel cum-în secolele precedente-a fost pentru inelul de căsătorie.

Pentru prima dată în istorie deţinerea acestor inele cu diamante a dobândit un caracter democratic: erau disponibile inele cu diamante solitar de diverse dimensiuni, şi pietre mici combinate în diverse modele, chiar şi pentru 2 lire (notă: 16 g. aur 22K).

O inovaţie a fost montura Tiffany din 1886, în care piatra era înălţată deasupra verigii, fiind fixată doar cu 6 ghiare de platină, permiţând luminii să pătrundă din toate direcţiile. Era favorită montura „ţigănească” (engl. gipsy-setting), în care diamantul era îngropat în aur, la nivel cu suprafaţa netedă a metalului, gravat astfel încât să dea impresia de stea.

Fiecare femeie dorea să fie văzută de către prieteni şi oaspeţi purtând un inel cu diamant, indiferent de dimensiunea acestuia.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s