Raportul de expertiză gemologică.

Raportul de expertiză gemologică.

Fiecare piatră preţioasă este unică. În acelaşi timp, consumatorul nu este capabil să deosebească cu ochiul liber între o piatră fără nici o incluziune, şi alta având o incluziune minoră. Prin urmare el solicită informaţiile tehnice necesare, înregistrate într-un Raport emis de o instituţie sau persoană abilitată, recunoscută pentru reputaţia sa.

Astăzi, aproape fiecare piatră preţioasă este acompaniată de un Raport gemologic. Acest document creează legătura dintre bijutier şi clientul său, ajutându-l pe primul să explice caracteristicile bunului, şi oferind un sentiment de securitate clientului, acum capabil să înţeleagă diferitele calităţi ale pietrei preţioase sau bijuteriei.

De exemplu, un Raport de expertiză pentru un diamant este o dovadă privind autenticitatea diamantului, a identităţii şi gradului său, bazată pe o analiză ştiinţifică, în care este utilizată experienţa şi un echipament performant, pentru a oferi o descriere clară a caracteristicilor acelui diamant, şi a calităţii tăierii. Aceste informaţii servesc la aprecierea cu adevărat a unui diamant.

Gradarea calităţii are la bază patru caracteristici: greutatea în carate, culoarea, claritatea şi tăierea, în mod obişnuit cunoscute drept cei 4C (Carat weight, Colour, Clarity, Cut).

Pe plan internaţional, instituţia care se bucură de cea mai înaltă reputaţie este Gemological Institute of America / G.I.A. , dispunând de laboratoare şi centre de pregătire răspândite pe tot globul. Persoanele calificate G.I.A. ocupă poziţiile de top în industria mondială de bijuterii.

EXPERTIZARE / CERTIFICARE / EVALUARE diamante brute şi şlefuite, pietre preţioase diverse, bijuterii

CRISTIAN  : 0729462492

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s