Faberge, bijutierul Curţii-ep. 3.

Faberge, bijutierul Curţii-ep. 3.

Ouăle imperiale reprezintă doar o fracţiune infimă din totalul pieselor create de Casa Faberge: ceasuri, barometre, rame pentru fotografii, sticluţe de parfum, seturi de birou, cuţite pentru tăiat hârtia, bomboniere, cutii pentru trabucuri, şi multe, multe altele.

Alături de acestea se aflau lucrările zilnice ale oricărui bijutier de Curte: găsirea celor mai potrivite pietre şi plasarea lor în cele mai fine monturi, precum şi fabricarea argintăriei imperiale.

Lumea lui Faberge era în schimbare, iar acesta, familia şi prietenii, colegii şi angajaţii, trebuie să fi fost conştienţi de situaţia Rusiei, de răbufnirile de violenţă şi dezordine. Figuri proeminente din guvern erau asasinate, protestele intelectualilor, studenţilor şi muncitorilor se înmulţeau, iar răspunsul regimului incompetent era trupe de cazaci, gloanţe, săbii, lovituri de cnut.

Sfârşitul Romanovilor a însemnat sfârşitul Casei Faberge.

Faberge moare la Lausanne, Elveţia, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 1920; avea 75 de ani. Cinci ani mai târziu, în 1925, moare la Cannes soţia sa.

Fii săi Eugene şi Alexander au început o afacere la Paris în 1924, sub numele Faberge & Cie., dar piesele acestora nu s-au ridicat la înălţimea originalelor; şi-a încetat activitatea în 1940.

Sfârşit.

Faberge

DAR, pentru creaţiile Faberge, VA URMA!!!

Faberge
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s