Sir Ernest Oppenheimer.

Sir Ernest Oppenheimer.

Născut în Germania, în 1880, a început să lucreze de la vârsta de 16 ani la firma A. Dunkelsbuhler, membră a London Diamond Syndicate.

În 1902 a fost trimis în Africa de Sud pentru a superviza achiziţiile de diamante ale firmei.

Ales în Consiliul oraşului Kimberley în 1908, devine primar în 1912. Între 1924-1938 este membru al Parlamentului din Africa de Sud.

În 1917, cu sprijinul unui grup internaţional de finanţatori, formează Anglo American Corporation, un jucător important pe piaţa aurului.

După primul război mondial, şi preluarea de către britanici a teritoriului controlat de Germania (Africa de Sud-Vest, actualmente Namibia), Oppenheimer fondează Consolidated Diamond Mines of South Africa.

În 1924, Anglo American Corporation-acţionar important deopotrivă la Consolidated Diamond Mines şi De Beers-este admisă în London Diamond Syndicate. Astfel, Oppenheimer devine o voce dominantă în comerţul cu diamante.

În 1926, Oppenheimer este ales în consiliul directorilor de la De Beers; în 1929, la vârsta de 49 de ani, devine preşedintele De Beers, funcţie pe care o deţine până la decesul său din 1957.

Încă înainte de a muri, Ernest Oppenheimer a atins scopul iniţial al lui Cecil Rhodes-vezi articolul dedicat acestuia-consolidarea producţiei şi vânzării de diamante.

O mare personalitate, pe care o admir.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s